Kotihoito

Vanhus keskustelee kotihoidon hoitajan kanssa.

3 syytä tutustua yksityiseen kotihoitoon:

  1. Asiakaskäynnit toteutuvat sovittuina aikoina ja aikaa asiakkaalle on enemmän
  2. Yksityinen kotihoito on monessa tapauksessa edullisempi vaihtoehto
  3. Palvelulla voidaan täydentää kunnan kotihoidon palvelua

Kotihoidon palvelut luotettavasti

Kotihoidolla tarkoitetaan kotipalvelun ja kotisairaanhoidon tehtävien muodostamaa kokonaisuutta. Kotihoito on siis asiakkaan hoitotyötä tarkoittava kokonaisuus, joka perustuu aina palveluntarpeen arviointiin. Tämän arvion toteuttaa aina oman asuinkuntasi palveluohjaus.

Kotihoito voi olla kunnan järjestämää palvelua mutta kotihoidon palvelukokonaisuuden voi myös järjestää itse. Joissakin tilanteissa asiakkaan itsensä järjestämä palvelu tulee kunnallista kotihoitoa edullisemmaksi vaihtoehdoksi.

Kotihoidon tarve voi olla äkillistä ja tilapäistä tai säännöllistä. Kotipalvelun tuottamisesta tehdään aina hoito- ja palvelusuunnitelma sekä palvelusopimus.

Me Aksonilaiset toimimme kaupunkien ja kuntien yhteistyökumppanina tuottamassa kotihoidon palveluita. Meidän avullamme useat asiakkaat järjestävät kotihoidon palvelukokonaisuuden myös itse. Otathan rohkeasti yhteyttä ja kerrot, millaista tukea kotona asumiseen sinä tarvitset!  

Kotihoitoon kuuluu mm.

  • Henkilökohtaisen hygienian hoito, lääkehoidon totetus ja seuranta, verenpaineen- ja verensokerin mittaukset, haavahoidot ja pistokset
  • Asiointi-, ulkoilu- ja saattoapu, ruokailussa avustaminen, sekä ruokahuolto
  • Avustusten sekä tukien haku ja neuvonta, kodinhoito ja lasten vieminen päiväkotiin

Kotipalvelu

Kotipalvelu on kotihoidon kolmesta kokonaisuudesta. Kotipalvelua hankitaan usein tueksi jokapäiväiseen selviytymiseen, läheisen hoitoa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ylläpitoa varten. Kotipalvelua voidaan tuottaa sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella niille henkilöille, jotka tarvitsevat apua selviytyäkseen.

Kotipalvelun asiakkaina on siis kaikenikäisiä ihmisiä ja perheitä.

Kotipalveluna tuotetaan esimerkiksi apua suihku- ja WC -käynteihin, ruokailemiseen sekä pukeutumisessa avustamiseen.

Kotipalvelun tukipalvelut

Tukipalvelut muodostavat toisen osan kotihoidon kokonaisuudesta. Tukipalvelut ovat esimerkiksi ateria- tai pyykkipalvelua. Tukipalveluiden kokonaisuuteen kuuluvat myös esimerkiksi kodin siisteydestä huolehtiminen, ulkoilu sekä saattoapu.

Kotisairaanhoito

Kotisairaanhoito muodostaa kotihoidon kolmannen kokonaisuuden. Kotisairaanhoito on asiakkaan kotona toteutettua, moniammatillista terveyden ja sairaanhoidon palvelua. Kotisairaanhoidossa voidaan toteuttaa tavallisia toimenpiteitä, joita varten asiakas normaalisti joutuisi käymään terveyskeskuksessa.

Meillä Aksonilla kotisairaanhoitajan käynnit ovat suosittuja ihan tavallisen kotipalvelun tai kotipalvelun tukipalvelun yhteydessä koska kotisairaanhoitajan käynti helpottaa asiakkaan arkea monella tapaa. Asiakkaan ei tarvitse miettiä siirtymiä kodin ja terveyskeskuksen välillä tai odotella vuoroaan ruuhkaisessa laboratoriossa.

Kaipaatko apua hoivapalvelun suunnittelussa?

Me Aksonilla autamme mielellämme sinua löytämään sopivimmat hoivapalvelut lähialueeltasi. Jos kaipaat vähääkään apua tai opastusta hoivapalveluiden valinnassa, pirauta meille, tai jätä soittopyyntö alla olevasta lomakkeesta. Olemme sinuun yhteydessä, ja suunnitellaan sinulle tai läheisellesi paras palvelukokonaisuus!

Jätä soittopyyntö

5 + 9 =

Löydä lähin toimipisteemme

Tarjoamme palvelujamme ympäri Suomen! Etsi lähin toimipiste ja pyydä tarjous.

Akson on kotipalveluyrityksistä koostuva yritysverkosto. Me haluamme olla kärkijoukossa kehittämässä suomalaista kotipalvelualaa.