Akson kotihoitopalvelut tarjolla myös Salossa

Lähihoitajat Marianne Ålenius ja Sari Viirret perustivat Akson kotihoitoyrityksen. Mariannen ja Sarin johtama yritys tarjoaa kotihoito- ja kotipalveluita Salossa.

Yrityksen perustamisen taustalla alan vahva osaaminen

Asiakastyö on hoitotyön lämpimintä ydintä. Työ asiakkaiden parissa voimaannuttaa ja saa tekijänsä unohtamaan paineen ja kiireen. Tämän tunteen jakaa lähestulkoon kaikki hoitoalalla työskentelevät ammattilaiset.

Salolaiset Sari Viirret ja Marianne Ålenius eivät tee tässä poikkeusta. Hoitotyö ja toisen auttaminen, olivat syitä siihen, miksi molemmat aikanaan hakeutuivat hoitoalalle. Pitkän työuran varrella molemmat ovat kokeneet hoitoalan monenlaiset muutokset mutta ihmiseltä ihmiselle tehtävän työn voima on pysynyt samana.

Jotenkin tuntuu, että se asiakkaan lähellä vietetty aika on sellainen turvasatama kaiken muun kaaoksen keskellä ja vuosien varrella se on vain korostunut, toteaa Sari Viirret.

Marianne Ålenius (oikealla) ja Sari Viirret ovat perustaneet kotihoitoyrityksen Saloon

Monipuolinen ja vastuullinen työ varmistaa osaamisen

Asiakastyö vanhusten ja ikäihmisten parissa on kasvattanut Saria ja Mariannea kohtaamaan ihmisen elämänkaaren väistämättömiä tosiasioita. Molemmat ovat nähneet työssään läheltä voimien heikkenemisen ja elämän hiipumisen. Toisen lähelle meneminen ja työhön rauhoittuminen ovat taitoja, jotka työ väistämättä opettaa. Näitä taitoja on myös mahdollista harjoitella, eikä työ tule koskaan valmiiksi.

Joskus siihen tunteeseen, joka vaaditaan asiakkaan kohtaamiseen, pääsee kuin itsestään. Joskus taas itseään pitää ihan käskeä laittamaan muut asiat sivuun, kertoo Marianne Ålenius.

Työkavereista yhtiökumppaneiksi

Voisihan sitä vielä tehdä jotakin muutakin. Tätä asiaa Sari ja Marianne huomasivat jäävänsä pohtimaan yhä useammin. Enemmän asiaa puntaroidessaan he huomasivat, että työkaveruus ei ollutkaan yhteistä kanssa märehtimistä, vaan oikeaa näkemyksellistä keskustelua oman työuran seuraavasta vaiheesta. Erilaisia taustoja ja kuka ties hyvin erilaisia ihmisiä yhdisti lopulta toimeen tarttumisen taito. Halu ja tarve saada asioita aikaiseksi. Tämän todettuaan kumppanukset päättivät, että on aika toimia.

Tehdään tämä alusta lähtien kunnolla

Sekä Sari että Marianne tunnistivat oman kykynsä toimia yrittäjämäisesti mutta tiedostivat samalla, että matka oikeaan yrittäjyyteen on pitkä. Yhdessä he tiedostivat, että suurin huoli liittyy juuri yrityksen asioiden hoitamiseen, josta kummallakaan ei ollut kokemusta.

Kyllä me olimme sen päättäneet, että tehdään tämä sitten alusta lähtien kunnolla. Ettei sitten tarvitse myöhemmin miettiä, että jäikö jotakin oleellista tekemättä tai hoitamatta, muistelee Marianne Ålenius

Kumppanukset päättivät ottaa yhteyttä Aksoniin, joka tarjoaa yrittäjäksi aikoville valmiin ratkaisun yrityksen perustamiseen sekä tuen yritystoiminnan kaikissa vaiheissa myös tulevaisuudessa. Kaksikko vakuuttui Aksonin tarjoaman ratkaisun hyödyistä ja päättivät, että yritystoiminta aloitetaan yhdessä Aksonin kanssa.

Palveluita kaikille asiakasryhmille

Marianne ja Sari päättivät hakea yritykselleen yksityisen terveydenhuollon luvan varmistaakseen, että yritys voi palvella kattavasti kaikkia kotipalvelun asiakkaita. Tähän apua saatiin kumppanusten pitkäaikaiselta ystävältä, sairaanhoitaja Minna Uusitalolta, joka lupautui ottamaan vastuun yrityksen sairaanhoidollisten töiden toteutuksesta.

Akson Salo tarjoaa asiakkaan kotiin tuotettavat kotihoidon palvelut

Asiakas prioriteettilistan ykköseksi

Akson Salo aloittaa toimintansa keväällä 2021. Vaikka tulevaisuus yrittäjinä on tuntematon, molemmat iloitsevat siitä, että asiat ovat omissa käsissä. Ei tarvitse miettiä, sitä kuka kantaa vastuun mistäkin asiasta ja päätöksestä koska kaikki langat ovat meidän käsissä, Marianne ja Sari nauravat yhteen ääneen. Yrityksen vetureille on selvää, että asiakkaan hyvä hoitotyö tulee olemaan uuden yrityksen toiminnan keskeisin arvo

Hyvään hoitotyöhön meidän on helppo sitoutua koska emme tee sitä pelkästään vain asiakasta varten. Teemme sen mitä suurimmissa määrin myös itseämme varten, Sari Viirret päättää.

Lue lisää Mariannen ja Sarin yrityksestä täältä

Kiinnostuitko Akson-yrittäjyydestä?

Aksonilla meitä yrittäjiä on moneen lähtöön. Täytä hakemus ja liity Akson-menestyjien joukkoon!