7 erilaista Akson koti- ja hoivapalveluyrittäjän etua, joita et saavuta leipätyössäsi

Oletko koskaan haaveillut hoivapalveluyrittäjyydestä? Yrittäjyys voi tuntua todella kaukaiselta haaveelta, varsinkin jos alla on jo tuttu ja turvallinen palkkatyö. Yrittäjyys on kuin pudotus tuntemattomaan, ja tätä pudotusta me haluamme uusien yrittäjien osalta pehmentää. Me Aksonilla kannamme kortemme kekoon tukemalla ja mahdollistamalla itsenäisen yrittäjyyden osana tiimiämme! Meillä toimii tällä hetkellä kymmeniä itsenäisiä Franchising yrittäjiä, jotka ovat osana Akson-ketjuamme. Ketjumme yrittäjät tarjoavat koti- ja hoivapalveluita asiakkailleen ympäri Suomen.

“Yrittäjyys” sana herättää itsessään monesti mielikuvia sen tuomista eduista ja haasteista. Meillä Aksonilla on tavoitteena, että oman ketjumme jäsenien ei tarvitsisi painia yrittäjyyden tuomien haasteiden kanssa, vaan yrittämisen positiiviset puolet, sekä merkityksellisen työn tekeminen olisivat arjen keskiössä. Näillä eväillä haluamme synnyttää hyvinvoivia ja menestyviä Akson-yrittäjiä. Miten se sitten näkyy käytännössä? Alla avaan Akson-ketjussa toimimisen parhaita puolia, joka tekee Akson-yrittäjyydestä kokeilemisen arvoista!

1. Päätät aina itse työajoistasi

Kesä on yleensä sitä aikaa, kun moni toivoo olevansa yrittäjä. Voi kun saisikin itse päättää milloin viettää lomansa, ilman että joutuisi jännittämään, meneekö taukohuoneen lomatoivomuslistalle kirjatut päivämäärät läpi työvuorolistan suunnittelijalta. Omien läheisten sekä perheen kanssa vietetty aika on kullan arvoista ja liian usein se on juuri vapaa-aika, mistä joudutaan joustamaan töiden takia. Pelkälle työlle eläminen ei ole hyväksi, ja omaakin aikaa tulisi saada silloin kun sitä tarvitsee. Akson-yrittäjänä toimiminen mahdollistaa omien työaikojesi suunnittelun, eli teet töitä juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Uskomme siihen että oma aika, ja tärkeät ihmiset ympärillä antavat voimaa arkeen töiden keskellä!

2. Voit valita työn määrän ja kuormittavuuden

Koti- ja hoivapalveluyrittäjänä voit päättää mitä palveluja haluat tarjota ja mitkä jättää pois palvelutarjonnastasi. Voit muokata omaa palvelutarjontaasi vahvuuksiesi ja mielenkiinnonkohteidesi mukaan. Lisäksi yrittäjänä pystyt säädellä työn kuormittavuutta, esimerkiksi työaikoja ja työtehtäviä muovaamalla. Akson ei ketjuna anna yrittäjilleen tiettyjä kiintiöitä, mitä tulisi täyttää työajan tai tehtävien osalta, vaan saat itse määrittää, mitä haluat tehdä ja kuinka paljon.

3. Saat tehdä, niin laadukasta työtä, kuin itse haluat

Yrittäjänä olet itsesi pomo, joka tarkoittaa että työsi laatu riippuu juuri sinusta. Yleisesti hoiva-ala kärsii paikkakunnasta riippumatta jatkuvasta kiireestä, mikä heikentää tehdyn työn laatua. Aksonilla sinulla on mahdollista suunnitella työntekosi ja minimoida kiire, jolloin saat tuotettua parasta mahdollista palvelua asiakkaillesi. Meiltä saat lisäksi eväät ja opastusta oman hoivapalveluyrityksesi kehittämiseen, mutta jätämme sinulle viimeisen sanan siihen, miten haluat työsi hoitaa. Vaikka autammekin mielellämme sinua yrityksesi asioiden kanssa, ei ole yhtä oikeaa kaavaa yrityksesi pyörittämiseen jota edellytämme. Jokainen Akson-yrittäjä ja -yritys ovat persoonallisia, sillä me koemme sen rikkautena!

4. Sinulla on vapaus tehdä sitä työtä, missä olet paras

Osaatko nimetä itseltäsi tiettyjä vahvuuksia? Pidätkö työskentelystä lasten kanssa, vai koetko loistavasi kotisairaanhoidossa? Koti- ja hoivapalveluita tarjoavana yrittäjänä sinulla on vapaus tehdä niitä töitä missä olet paras! Haluamme tukea ja opastaa jokaista yrittäjää niissä asioissa, joissa hän haluaa kehittyä ja edetä urallaan. Sinä kasvat yrityksesi mukana ja me haluamme olla osana sitä auttamalla sinua löytämään omat vahvuutesi yrittäjänä, ja hyödyntämään niitä. Jos joskus samaiset ja vanhat työtehtävät alkavat puuduttaa sinua, olemme sinun apunasi jotta voit muuttaa tai laajentaa palvelutarjontaasi 

5. Voit päättää mitä palveluita, kuinka paljon ja millä alueella

Miltä kuulostaisi jos voisit valita omat työmatkasi? Akson-yrittäjänä voit päättää mille alueelle tarjoat palveluitasi, jotta työnteostasi tulisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Tämä myös mahdollistaa valinnan vapauden, jos vanhat maisemat alkavat kyllästyttää, voit laajentaa aluetta. Maantieteellisen alueen valitsemisen lisäksi saat päättää tarkalleen mitä palveluita haluat tarjota ja kuinka paljon. Voit suunnitella oman palveluntarjontasi vahvuuksiasi mukailevaksi, sekä työviikkosi aikataulun juuri sinulle sopivaksi.

6. Akson-yrittäjänä et ole koskaan yksin

Akson yrittäjyydessä suurin ero perinteiseen yrittäjyyteen on se, että sinulla on vankka yhteisö ja saman alan yrittäjien verkosto takanasi. Hyödyt huimasti vuosien mittaan kerryttämästämme kokemuksesta oman yrityksesi perustamisessa ja liiketoiminnan käyntiin polkaisemisessa. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää mitään, me autamme sinua! Ongelmat ja kysymykset joita saatat kohdata yrittäjyystaipaleesi alussa, on jo ratkaistu ja vastauksen niihin saat meiltä.

7. Hyödyt omasta osaamisestasi enemmän sekä ammatillisesti että taloudellisesti

Akson yrittäjänä pystyt vaikuttamaan omiin työtehtäviisi ja kehittymään ammatillisesti monipuolisemmin, kuin esimerkiksi saman alan palkkatöissä. Neuvottelet itse asiakkaasi kanssa hoitotyöstä, jolloin pääset paremmin tuomaan omia vahvuuksiasi esille, tai vastavuoroisesti, myös kehittämään osa-aluita jossa haluat saada vielä kokemusta. Ollessasi oman yrityksesi johdossa, vastaat myös yrityksesi toimintatavoista ja edistät itsellesi tärkeitä asioita työelämässä. Pystyt siis tehdä työtäsi omien arvojesi pohjalta. Hoivapalveluihin liittyvän osaamisen lisäksi kartutat huomaamattasi myös liiketoimintaosaamista, mikä on korkeasti arvostettu taito työmarkkinoilla. Liiketoimintaosaamiseen kuuluu mm. talouden johtaminen, kannattavuus ja liiketoiminnan kehittäminen.

Aksonilla et ole yksin

Akson yrittäjyydessä hienointa on se, että ei ole tiettyä ihmistyyppiä kenelle se sopii parhaiten. Tälläkin hetkellä riveissämme toimii erilaisia persoonia erilaisista lähtökohdista, mutta kaikkia yhdistää yksi asia. He uskalsivat ottaa loikan tuntemattomaan ja luottivat siihen että elämä kantaa. Akson yrittäjänä sinun ei tarvitse olla yksin, sinua tukee myös ketju ja yhteisö. Aksonilla me arvostamme ihmisiä ja uskomme että työntekijöidemme ja yrittäjiemme hyvinvointi on avainasemassa menestykseen. Haluamme auttaa sinua löytämään oman intohimosi ja autamme sitä puhkeamaan kukkaan!

Jos yrittäjyyden kipinä sisälläsi meinaa jo roihahdella, niin pääset täyttämään alla olevasta linkistä Aksonin yrittäjähakemuksen, jotta olisit askeleen lähempänä unelmaasi!

Kiinnostuitko Akson-yrittäjyydestä?

Liity Akson-yrittäjien menestyvään joukkoon ja täytä hakemus!

Akson on kotipalveluyrityksistä koostuva yritysverkosto. Me haluamme olla kärkijoukossa kehittämässä suomalaista kotipalvelualaa. 

Kiinnostuitko Akson-yrittäjyydestä?

Aksonilla meitä yrittäjiä on moneen lähtöön. Täytä hakemus ja liity Akson-menestyjien joukkoon!