Kotihoitoyrityksen perustaminen mielessä? Varaudu käyttämään pitkää pinnaa ja näppäimistöä

Yrityksen perustaminen on helppoa. Puolessa tunnissa kenestä tahansa voi tulla yrittäjä. Kotihoitoyrityksen perustaminen on myös nopea juttu mutta yrityksen saattaminen toimintavalmiuteen vaatiikin jo vähän enemmän työpanosta.

Tänä päivänä kotihoitoyrityksen perustaminen on monen alalla toimivan mielessä. Yrityksen perustaminen on yksinkertainen toimenpide, eikä juuri vaadi erityistä osaamista. Kotihoitoon erikoistuvan yrityksen perustamisessa on kuitenkin huomioitava melkoinen joukko erilaisia velvoitteita ja vaatimuksia, joita yrityksen pitää täyttää, ennen toiminnan aloittamista.

Kaikki alkaa rekisteröitymisellä

Yrityksen perustamisen jälkeen kotihoitoyrittäjän on tuotettava ilmoitus toiminnan aloittamisesta tai haettava toiminnan käynnistämiselle lupa aluehallintovirastolta. Ilmoituksesta tehdään rekisteröintipäätös, jonka perusteella yrityksellä on lupa tuottaa yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluita. Lisäksi rekisteröidyn yrityksen on mahdollista tuottaa palveluita ilman arvonlisäveroa.

Palveluntuottajaksi

Kaupungit ja kuntayhtymät hyväksyvät yksityisiä yrityksiä palvelutuottajiksi. Se, mitä palvelua hyväksytyt palveluntuottajat pystyvät tuottamaan, vaihtelee kunnittain. Osassa Suomen kuntia resurssit palveluiden tuottamiseen ovat hyvät, jolloin kunta tarvitsee vain vähän yksityistä palvelutuotantoa. Suurimmissa kaupungeissa yhteistyö palveluntuottajien kanssa on ainoa keino vastata kuntalaisten palveluiden tarpeeseen. Enenevässä määrin palveluiden tilaajina ovat myös yksityiset asiakkaat perheineen.

Kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa

Kotihoitoyrityksen perustaminen vaatii pitkäjänteisyyttä koska yritykset hyväksytään tuottamaan erittäin tarpeellista palvelua. Ei ole tavatonta, että toimilupahakemukseen tai ilmoitukseen tulee tarkennuspyyntöjä ja näihin vastaaminen tarkoittaa aina ylimääräistä työtä. Kaupunkien ja kuntayhtymien palvelutuottajaksi hakeutuminen vaatii vielä oman ponnistelunsa.

Kotihoitoyritystä perustavan työjärjestys:

  1. Yrityksen perustaminen
  2. Yrityksen rekisteröinti yksityisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaksi
  3. Hakeutuminen kaupungin tai kuntayhtymän palvelutuottajaksi

Olemme tehneet kotihoitoyrityksen perustamisesta helppoa. Lue tästä lisää!

Tarvitsetko yritystoimintaasi luvan vai riittääkö ilmoitus? Lue tästä lisää!

Takaisin arkistoon

 

Akson on kotipalveluyrityksistä koostuva yritysverkosto. Me haluamme olla kärkijoukossa kehittämässä suomalaista kotipalvelualaa. 

Kiinnostuitko Akson-yrittäjyydestä?

Aksonilla meitä yrittäjiä on moneen lähtöön. Täytä hakemus ja liity Akson-menestyjien joukkoon!