Edessä kiirettömiä aikoja

Aksonilla saatiin kokea meille kaikille uudenlainen tilanne syksyllä, kun yrittäjämme Sirkka-Liisa Valkonen ilmoitti siirtyvänsä nauttimaan eläkepäivistä. Vaikka tällaisesta mahdollisuudesta oltiinkin tietoisia, ei varmaa veikkausta uskaltanut oikein tehdä suuntaan taikka toiseen. Loppusyksystä saimme arvailuille lopullisen päätöksen, kun Sirkka-Liisa kertoi aloittavansa ansaitut eläkepäivät vuoden vaihteessa. Näin ollen Sirkka-Liisasta tuli ensimmäinen Akson -yrittäjä, joka on siirtynyt eläkkeelle.

Toiminimi Sirkka-Liisa Valkonen on aloittanut toimintansa keväällä 2009. Yritys on toiminut Kouvolan ja Kotkan alueella, keskittyen viime vuosina Kotkaan ja sen lähialueille. Yritys on työllistänyt yrittäjän itsensä lisäksi myös useamman työntekijän. Kotkan alueella yritys on opittu tuntemaan luotettavana ja varmana palveluntarjoajana. Teimme yhdessä aktiivisesti töitä löytääksemme yritystoiminnan jatkajan mutta valitettavasti sopivaa kandidaattia emme onnistuneet löytämään. Näin ollen asiakkuudet siirtyivät uusille, Sirkka-Liisan suosittamille palveluntuottajille.

Me tulemme muistamaan Sirkka-Liisan ennen kaikkea siitä, miten korkealle työn tekemisen rima hänen yrityksessään asetettiin. Asiakastyöhön aina osallistunut Sirkka-Liisa vaati itseltään paljon ja vastaavaa asennetta hän edellytti niin työntekijöiltään, kuin ketjukeskuksen väeltäkin. Työ, kuin työ tehdään loppuun ja asiat hoidetaan pois päiväjärjestyksestä. Sirkka-Liisa muistutti meitä usein myös työn vaatimuksista: Työpäivät ja kellonajat määrittelee asiakas, eikä yritys tai työntekijä. Työtä tulee olla valmis tekemään silloin, kun sitä on tarjolla. Tämä alan reunaehto tulee tuskin aivan lähiaikoina muuttumaan.

Aksonilaisten kesken Sirkka-Liisa on opittu tuntemaan vähäeleisestä mutta sitäkin terävämmästä huumoristaan. Ainoastaan kuunnellen ja tilannetta sivusta seuraillen, hän pystyy tiivistämään useammankin huoneessa olijan tuntemukset pariin napakkaan lauseeseen. Nämä oivallukset tahtovat sitten pistää tiukemmatkin nauruhermot koetukselle. Alan kokeneena ammattilaisena ja aitona persoonana, hän on ollut tukena yrittäjillemme vaikeissakin tilanteissa. Tästä läsnä olemisen taidostaan hänellä ei ole koskaan ollut tarvetta tehdä numeroa.

Aksonille yrittäjän eläköityminen on iso asia. Se on viesti siitä, että me muodostamme hyvän ja luotettavan yhteisön, jossa on hyvä tehdä työtä ja yrittää. Yhteisellä matkalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista mutta tällä tavalla ensimmäistä kertaa maaliin viety yritystoiminta tulee jäämään meille kaikille mieleen. Olemme vieneet tätä prosessia eteenpäin avoimin ja iloisin mielin, yhdessä meille tärkeän kumppanin kanssa. Huolimatta siitä, että tälle arvokkaalle työlle emme tällä kertaa löytäneet jatkajaa, koemme ylpeyttä ja kiitollisuutta, että saamme olla mukana tässäkin yrittäjän työuran vaiheessa.

Toivotamme yrittäjällemme Sirkka-Liisalle antoisia eläkepäiviä, jotka kuuleman mukaan tulevat kulumaan kotimaan matkailun ja harrastusten parissa.

Sirkka-Liisa Valkonen siirtyi vuoden vaihteessa ansaituille eläkepäiville

Tilaa kartoitus tai pyydä tarjousSulje ikkuna

Back to top