Minkä sille mahtaa jos asioista onnistuu löytämään sen valoisan puolen. Tämän tietää Sari Perä-Takala.

Aito Tuki ja Apu on kahden toimintavuotensa aikana saavuttanut tukevan jalansijan Porin kotipalveluiden tuottajana. Perinteisten kotipalveluiden lisäksi yritys on tuottanut lastensuojelun avopalveluita ja yrityksen osaaminen vaativimpien asiakkuuksien kohdalla on ollut kysyttyä. Sari on itse ollut kaiken aikaa aktiivisesti mukana asiakastyössä mutta tehnyt samalla yritystään tunnetuksi osallistumalla ja olemallla mukana erilaisissa tapahtumissa ja kampanjoissa.

Aito Tuki ja Apu matkalla jossakin päin Poria

Sari Perä-Takala ei ehkä ensivilkaisulla ole sellainen perinteinen yrittäjätyyppi. Korkeasti kouluttautunut ja alaansa laaja-alaisesti perehtynyt osaaja, olisi minkä tahansa alalla toimivan yrityksen rekrytointilistan kärjessä. Asiakastyö sujuu yhtä luontevasti, kuin istahtaminen toimiston työpöydän taakse katsomaan kohti horisonttia. Mihin suuntaan Aito Tuki ja Apu -nimisen yrityksen keula seuraavaksi ohjataan?

”Juuri nyt istun asiakkaalla vauva sylissä ja kaikki on aika hyvin.” Sari Perä-Takala

Ajasta perheen kanssa ei tingitä pätkääkään

Ei, et sä mitään häiritse! Kuuluu iloinen vastaus puhelimesta. Taustalta kuuluu touhuavien lapsien ääntä ja ohimennen äitiltä kysytään neuvoa kotiläksyissä. Puolisona ja perheenäitinä aika omien rakkaiden parissa on pyhää. Ehkä se aina ei ole vapaa-aikaa mutta se on jotakin, jossa ollaan läsnä ja yhdessä. Sen määrästä ja laadusta ei tingitä. Huolimatta siitä, että puhelu osuu keskelle ruuhkavuosien keskellä elävän pariskunnan arki-iltaa, asiat saadaan hoidettua ja asiaan palataan pian. Puhelun jälkeen on hyvä mieli. Suunta on selvä ja asiat tapahtuvat suunnitellulla tavalla.

Sosiaalihuollon avopalveluista senioreiden tueksi

Aito Tuki ja Apu on syntynyt ajatuksesta, että lapsiperheiden kotipalveluita olisivat tuottamassa sosiaalityöhön korkeakoulutuksen saaneet työntekijät. Silloin keinovalikoima ja osaaminen ongelmiin puuttumisessa olisi alusta lähtien järeämpää ja kuntoutusprosessi ajallisesti lyhyempi. Kuntoutus tapahtuisi myös mahdollisuuksien mukaan kotona, tutussa ympäristössä ja entuudestaan tuttujen ihmisten kanssa. Seikka, mikä kiistatta tukee asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lapsiperheiden lisäksi Aito Tuki ja Apu on senioreiden kotipalvelun palvelusetelituottaja Porissa. Myös tässä työssä asiakkaan lähipiirin ja ympäristön merkitys korostuvat. Asiakkaan kanssa tehdään sitä, mikä kulloinkin on mielekästä ja tarkoituksen mukaista. Tietenkin asiakkaalle tutussa ympäristössä. Toiveissa on, että lähitulevaisuudessa palveluntarjontaan kuuluisivat myös kotisairaanhoidon palvelut, mikä entisestään parantaisi asiakkaiden saamaa palvelua.

Porissa on hyvä yrittää

Pori tarjoaa hyvät puitteet yrittämiselle. Tukipalvelut yrittäjille ovat kattavat ja yhteistyö Porin kaupungin kanssa on sujuvaa. Kesäkaupunkina tunnettu Pori tarjoaa monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden ja nämä ovat luonnollisesti kaikille yrityksille hyvä paikka tukevoittaa paikkaansa paikallisten mielissä. Sari on innokkaasti ollut mukana mitä erilaisimmissa tapahtumissa ja tehnyt yritystään tunnetuksi Porin lisäksi myös lähikunnissa. Avoin toimintatapa on johtanut siihen, että yhteistyö muiden alueen yrittäjien kanssa on jatkuvaa ja on poikinut mm. yhteisiä asiakkuuksia.

Huolimatta siitä, että Sari on monessa mukana, tuntuisi siltä, että hänellä olisi vain yksi rauta tulessa. Se on oma yritys Aito Tuki ja Apu. Yrityksen logoin teipattu auto huristaakin tiiviisti Porin ja sen lähikuntien alueella aamusta iltaan.

Sarissa tiivistyvät yrittäjyys ja oman alan vahva osaaminen

Takaisin arkistoon

 

Akson on kotipalveluyrityksistä koostuva yritysverkosto. Me haluamme olla kärkijoukossa kehittämässä suomalaista kotipalvelualaa. 

Kiinnostuitko Akson-yrittäjyydestä?

Aksonilla meitä yrittäjiä on moneen lähtöön. Täytä hakemus ja liity Akson-menestyjien joukkoon!